company logo company logo

University of Applied Sciences Münster

Redevelopment and modernization of BUILDING PART A10 at the steinfurt campus of the University of Applied Sciences Münster

  • Design:PLAN FORWARD GmbH
  • GFA|Gr.Vol:2,600 m² | 9,700 m³
  • Services:General planning, HOAI § 33, LPH 1 - 9
  • Period:09/2017 - 07/2019
  • Costs:3.06 mio. Euros (net, CG 300-400)
  • Client:Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW - Münster branch

Project description

PLAN FORWARD GmbH was commissioned with the planning of the refurbishment and modernization of Building Section A10 of the Münster University of Applied Sciences at the Steinfurt Campus. W+P Gesellschaft für Projektrealisierung mbH, a sister company of PLAN FORWARD, was responsible for the general planning. The two teams had already successfully worked together in an interdisciplinary manner on a number of refurbishment and new construction projects.

The measures included the central areas, such as the library, four dean's offices, administrative offices, the mail room as well as the student self-study rooms, and were carried out following a pollutant clean-up. The project was implemented on budget and on time, so that the new premises could be occupied in time for the new 2019 semester.